‘Mijn allereerste ervaring met een alternatieve en spirituele behandelwijze begint met een bezoek aan Emily’s praktijk ‘Sterrenwijs’ na het lezen van – jawel – een kort interview met Emily in het glossy tijdschrift ‘Grazia‘. Al ruim 10 jaar loop ik te worstelen met psychische klachten waarvoor ik in behandeling ben geweest bij verschillende reguliere psychologen. In theorie weet ik dan ook welke gedachtesprongen ik behoor te maken ten aanzien van bepaalde problemen en situaties, maar in de praktijk heeft dat vaak niet tot het gewenste gevoel als resultaat geleid. Verder ben ik opgegroeid in een nuchter, atheistisch gezin waarin ratio en (exacte) wetenschap centraal stonden. Slechts datgene wat wetenschappelijk kan worden aangetoond en worden verklaard, is waar. Desondanks hebben de wetenschappelijke psychologie en mijn nuchtere kijk op het leven mij niet verder gebracht. Nadat ik het interview in de ‘Grazia’ las, besloot ik het over een andere boeg te gooien.

Emily heeft illuminaties en extracties op mij toegepast, waarbij we als eerste mijn onderliggende woede hebben aangepakt. Deze woede is het gevolg van onverwerkte pijn en de onmacht van mijn situatie op jonge leeftijd. Ik ging volledig blanco en ongeinformeerd naar de sessie toe. Het was dan ook een totale verrassing toen ik de behandeling fysiek heel heftig voelde. Daarnaast kreeg ik tijdens de sessie een mentale ervaring – deze verschijning is bekend in het sjamanisme. Dat was een bijzonder emotioneel moment en heeft geleid tot een nieuw inzicht en een nieuw gevoel, wat de reguliere psychologie voorheen niet tot stand heeft kunnen brengen. Vervolgens hebben we een ander persoonlijk verdriet onder handen genomen. Ondanks dat ik het lichamelijk minder sterk voelde, bracht het nieuwe inzichten en gevoelens teweeg. Sindsdien voel ik me letterlijk lichter en ervaar ik het leven minder zwaar. Het voelt alsof er nieuwe ruimte in mijn hart is gecreeerd en dat ik nu eindelijk open sta om liefde daadwerkelijk te ontvangen. Ik ervaar nu een energieke kracht om de regie over mijn eigen leven te nemen. Ik ben zeker van plan nog verschillende malen naar Emily terug te gaan, want er valt nog meer groei en ontwikkeling te maken.
Het contact met spiritualiteit heeft mijn leven een nieuwe dimensie gegeven, die ik van tevoren nooit had kunnen voorspellen. Het liefste zou ik als een ware missionaris of zendeling dit iedereen willen aanraden omdat ‘het echt bestaat en echt werkt’. Maar het is aan de persoon zelf om die stap te zetten en ervoor open te staan. Tot die tijd blijft het bij een politiek verantwoorde opmerking van de ander: ‘Zolang het voor jou werkt, is het toch prima’. Niet zo lang geleden stond ik in zijn of haar schoenen. Nu ben ik Emily zeer dankbaar dat ik iets nieuws heb mogen ervaren!’
– Iris S., Amsterdam