Reconnective Healing, ontwikkeld door de Amerikaanse dr. Eric Pearl, is een helende energie op een zeer hoge trilling. De energie geeft licht en informatie door en verbindt ons weer met onze originele gezonde blauwdruk. Het lichaam herkent de frequentie en neemt deze weer over, waardoor verstoringen en blokkades verwijderd worden en healing plaatsvindt. Deze energie hoeft niet gestuurd te worden – het gaat vanzelf naar de plek waar het op dat moment nodig is. Reconnective healing werkt op alle gebieden, zowel fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. De behandeling werkt nog lange tijd door nadat de sessie is afgelopen. Afstandsbehandelingen behoren tot de mogelijkheden.

Eric Pearl:

“Reconnective Healing is een vorm van healing die voor het eerst hier op de planeet is. Het verbindt ons opnieuw met de volheid van het Universum doordat het ons opnieuw verbindt met de volheid van ons wezen en met wie we zijn. Aangenomen wordt dat het ons opnieuw verbindt met het Universum en met onze wezenlijke essentie, niet alleen door een nieuwe healingtechniek, maar mogelijk door een geheel nieuwe bandbreedte. De realiteit van het bestaan hiervan heeft zich laten zien in de praktijk en ook in wetenschappelijke laboratoria.”

Over hoeveel sessies nodig zijn zegt hij:

“Een behandeling – misschien zelfs een deel van een behandeling – kan al voldoende zijn. Over het algemeen wordt aangeraden om drie sessies te doen. Reconnective Healing gaat niet over regelmatige bezoeken of herhalingen. Het is niet nodig om wekelijkse sessies te doen of een andere vorm van behandeling op langdurige basis. Zodra je je sessies hebt gedaan, heb je je verandering, je healing, je evolutie, eigen gemaakt. Het is van jou. Niemand kan dat van je afnemen. Nooit.”