Een dag in het jaar waarbij we met zoveel mogelijk mensen stilstaan bij de Aarde. Bij alles wat zij ons geeft; de stevige bodem onder onze voeten, de vruchten waarmee zij ons voedt, de bloemen en pracht van de natuur waarmee zij onze zintuigen streelt. Zij voedt ons zodat wij geen honger hoeven te hebben, geeft ons kleding tegen de kou, water tegen de dorst.

Moeder Aarde
Moeder Aarde, bezien vanuit het Universum

Zoveel onbaatzuchtige liefde ontvangen wij dagelijks van haar. En hoewel wij steeds bewuster worden en er meer mensen ontwaken, zijn er toch nog veel momenten dat we hier niet stil bij staan, mijzelf inclusief, bij hoeveel wij ontvangen. Daarom is het zo fijn om vandaag met zoveel mensen onze wensen en dromen voor Moeder Aarde de ether in te sturen. Dromen van schone rivieren en oceanen, zuivere lucht, van vitale aarde, gonzende bijen en kleurrijke bloemen. En dromen van onszelf, als verantwoordelijke en liefdevolle aardekinderen die de zorg voor hun Aardemoeder serieus nemen in hun rol als Aardebewaarders.

In het Inca sjamanisme eren we Pachamama, moeder Aarde, onder andere door een pachamama stick te maken: een met bloemen versierde stok waar we onze gebeden voor de Aarde inblazen en die we aan het einde van een vuurceremonie aan het vuur geven, waarbij onze gebeden met de rook meegaan naar Spirit, Grote Geest. Wanneer je je geroepen voelt dit vanavond te doen, doe het dan zeker! 🙏🏻 Maar liefdevolle wensen voor moeder Aarde kun je via tal van wegen aan haar geven, via je gedachten bijvoorbeeld of door ze in een steen te blazen en deze op de aarde te leggen. Jouw liefde en dankbaarheid, dromen en wensen komen zeker bij haar terecht 💝🌷🌎💫

Happy Earth Day!